El debat sobre la necessitat d’eliminar les mascaretes en els espais a l’aire lliure és cada dia més present i aquest divendres l’investigador d’ICREA i catedràtic de la URV Àlex Arenas ha estat molt contundent. En una entrevista al ‘reset’, de betevé, ha dit que amb les dades epidemiològiques actuals “les mascaretes a l’exterior són absurdes” i, per tant, s’eliminaran molt aviat.

L’exsecretari general de Salut Marc Ramentol ja va vaticinar fa uns dies que se’n podria relaxar l’ús en les properes setmanes. També el Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC) creu que les persones sense patologies de risc es podrien treure la mascareta quan estiguin amb algú que s’hagi vacunat completament.

El problema és als interiors

Arenas adverteix, però, que el problema continuarà en els espais interiors, sobretot al setembre i amb l’arribada de la tardor, quan moltes activitats deixen de fer-se a l’aire lliure. L’investigador d’ICREA creu que caldrà introduir canvis en el transport públic, l’aviació i també als edificis. “Hi ha solucions però són cares”, argumenta. Per Arenas, cal establir sistemes de control en l’aire que respirem, de la mateixa manera que hi ha controls en els aliments que mengem.