Alumnes Institut

(ACN) L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) decideix aquest divendres si els adolescents es poden vacunar contra la covid-19 amb l’antídot de Pfizer-BioNTech. Els científics de l’agència es reuneixen de forma extraordinària per discutir l’ampliació de l’ús de la vacuna Pfizer per als menors d’entre 12 i 15 anys que han demanat les farmacèutiques.

El regulador ha examinat de forma “accelerada” els resultats dels assajos clínics sobre la seguretat i eficàcia de la vacuna Pfizer-BioNTech entre els adolescents que es van presentar a principis de maig.

Coronavirus, en directe

Pfizer-BioNTech assegura una efectivitat del 100 %

Les proves realitzades amb més de 2.200 adolescents indiquen una efectivitat del 100 % i una “bona tolerància”, segons defensen Pfizer -BioNTech. Actualment, la vacuna d’aquest fabricant només està autoritzada per als majors de 16 anys a la Unió Europea. Està previst que l’EMA faci una roda de premsa aquest divendres a les 15 h per explicar el resultat de la reunió dels experts.

El Ministeri de Sanitat ja va anunciar fa uns dies que estudiava vacunar els alumnes d’entre 12 i 16 anys abans que s’inici el curs 2021-2022. La ministra, Carolina Darias, va condicionar aquesta decisió a l’autorització prèvia de l’EMA.

Moderna ha fet un estudi provant la vacuna en adolescents

En les últimes hores, Moderna ha assegurat que la seva vacuna és segura i eficaç per als adolescents. En un comunicat, la farmacèutica ha anunciat que un estudi amb 3.700 adolescents d’entre 12 i 18 anys ha confirmat una eficàcia del 93 % de la vacuna. “No s’han identificat efectes secundaris preocupants”, ha afirmat.