Una de les baranes protectores del passatge del Vapor Vell, a Sants, té des de fa uns dies uns elements metàl·lics nous. Es tracta d’unes plaques metàl·liques soldades al llarg del passamà que tenen l’objectiu d’evitar que els usuaris dels monopatins les utilitzin com a baranes lliscants. Els veïns alerten que els elements poden ser perillosos, ja que molts infants usen la barana per jugar-hi.

Els veïns alerten que els elements són perillosos per als infants

La barana està situada davant d’un dels accessos a l’Escola Barrufet i serveix com a protecció en un desnivell del passatge. La rampa i el desnivell del terra serveix, sovint, perquè els infants hi juguin i hi facin equilibris quan fan ús del passatge com espai de joc i de trobada. Inicialment, els veïns havien cregut que els elements metàl·lics els havia col·locat algun veí molest amb els usos que es feien de la barana, però l’Ajuntament ha confirmat que “les plaques metàl·liques les ha col·locades l‘àrea de Medi Ambient per les queixes veïnals pel mal ús de la barana”. Tot i això, l’AFA de l’Escola Barrufet ha mostrat la seva preocupació perquè creu que els elements soldats no són adequats, ja que algun infant pot prendre mal si s’enfila a la barana.

L’Escola Barrufet proposa altres accions per evitar el mal ús de l’espai

De fet, la comunitat educativa de l’Escola Barrufet ha presentat una proposta als pressupostos participatius amb l’objectiu de millorar els usos del passatge del Vapor Vell. La proposta té un pressupost inicial de 300.000 euros i té com a objectiu transformar el passatge en un espai de trobada adequat, ja que a més de l’escola hi ha la Biblioteca Vapor Vell, el CAP Sants, tres negocis de restauració amb terrasses i diversos blocs d’habitatges.

La proposta inclou la construcció d’un àgora on fer activitats culturals, d’esbarjo i d’aprenentatge. També convertir la rampa on està situada la barana amb els elements recentment col·locats en un espai de trobada en forma de grades. A més d’instal·lar-hi un aparcament per a patinets i naturalitzar el passatge amb més jardineres i racons verds. El projecte és una de les 19 propostes finalistes dels pressupostos participatius del districte de Sants-Montjuïc que es votaran entre el 10 i el 20 de juny i té 315 suports.