Concert a l'Apolo

La prova pilot del concert sense distàncies de seguretat que es va fer a la Sala Apolo de Barcelona el mes de desembre del 2020 ha arribat a les pàgines de la prestigiosa revista científica ‘The Lancet Infectious Diseases‘. La revista britànica destaca la rellevància dels resultats d’aquest estudi, segons el qual cap dels 465 participants va donar un resultat positiu de coronavirus en els tests realitzats vuit dies després de la celebració del concert.

Un estudi per recuperar els grans esdeveniments culturals

L’estudi va ser el primer d’aquestes característiques i va servir per demostrar que els grans esdeveniments musicals són possibles en entorns tancats amb gran afluència de públic i amb estrictes mesures de seguretat per evitar la transmissió de la covid-19.

Les mesures que s’hi van aplicar incloïen un cribratge massiu amb test ràpid d’antígens de SARS-CoV-2 fet el mateix dia, l’ús obligatori de mascareta FFP2 per a tots els assistents i una ventilació i recanvi d’aire optimitzats a la sala, juntament amb mesures menors per evitar cues i aglomeracions dins del recinte.

Més proves per a una cultura segura

El concert assaig clínic de l’Apolo, conegut com a PrimaCoV, ha tingut rèpliques en experiments posteriors a d’altres països com Holanda o el Regne Unit. A més, l’estudi va permetre escalar resultats a 5.000 assistents a la prova pilot que més tard es va celebrar amb el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi de Barcelona, i en què també es va confirmar que no hi va haver “supertransmissió”.