cales Barcelona
Platja de l'Home Mort, entre Sitges i Vilanova. Foto: Isidro Jabato

(ACN) El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha reclamat “màxima responsabilitat” a les portes de Setmana Santa perquè hi ha una “amenaça real” que la situació es pugui “disparar” i hi hagi quarta onada. En una entrevista a RAC1 ha admès la preocupació davant d’una situació d’estancament i, tot i entendre la necessitat de sortir, ha afirmat que cal “buscar l’equilibri” però mantenint al màxim el compliment de les mesures. Si la situació empitjora sí creu que s’haurà de fer “marxa enrere”.

La quarta onada “no és ficció”

En la línia del missatge que va donar Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, que assegura que la Setmana Santa “és crítica” i pot marcar un punt d’inflexió en la pandèmia, Padrós també demana prudència i responsabilitat. La situació de països veïns com Itàlia ha de fer “mantenir-se en alerta” i ha assegurat que una quarta onada “no és ficció”.

Padrós diu que no demanarà a la gent no es mogui del seu domicili, perquè més enllà de la covid-19 hi ha altres aspectes, com la salut mental i la pobresa. Ha insistit, però, que tot el que es faci ha de seguir detalladament les mesures de seguretat per evitar els contagis.

El doctor ha assegurat que per la informació de què disposa, abril i maig han de ser mesos de vacunacions “massives” i ha tornat a demanar que es prioritzin els grups de més risc. En aquest sentit, ha insistit que la sortida de la pandèmia passa per la vacunació, tot i que ha afirmat que caldrà mantenir mesures de seguretat quan tothom estigui vacunat.

Recuperar la vacuna AstraZeneca

Padrós ha demanat “confiança” en l’Agència Europea del Medicament i s’ha mostrat esperançat i “convençut” que el vaccí d’AstraZeneca es torni a posar en circulació. Ha explicat que molts dels interrogants que tenen aquestes vacunes s’aniran veient a mesures que es vagin aplicant però ha afegit que cada cop hi ha més evidències que són vacunes segures.

Ha apuntat que l’aturada no l’han demanat les agències de medicaments però ha afirmat entendre la “necessitat de transparència i informació”. Ha afegit que això és necessari per “tornar a generar confiança” en la població.