El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat aquest dimecres en una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, que la “Setmana Santa és crítica” i alerta que un relaxament de la ciutadania pot provocar “passos enrere” en l’evolució de la pandèmia. L’expert admet que “la situació és bona, però no segura com per relaxar-nos” i avisa que si no actuem amb responsabilitat aquests dies, els contagis augmentaran i, de retruc, la pressió assistencial.

Trilla considera que les vacances de Setmana Santa poden ser un punt d’inflexió en la situació epidemiològica. La fi del confinament comarcal i el fet que estiguin permesos els desplaçaments fora de la comarca —sol o amb la bombolla de convivència— augmentarà la mobilitat aquests dies. Per això, demana prudència i responsabilitat, és a dir, evitar trobades socials i desplaçaments innecessaris, i evitar que repuntin els contagis.

Si actuem amb responsabilitat individual i avança la campanya de vacunació, a l’estiu podrem gaudir d’una certa tranquil·litat.
Antoni Trilla, cap d’epidemiològia de l’Hospital Clínic

El perill de relaxar les mesures

L’epidemiòleg també ha alertat que un relaxament provocarà l’augment dels contagis i augmentarà la pressió assistencial als hospitals. És a dir, que entrariem en una quarta onada de la pandèmia.