El pas de la covid per Barcelona ha afectat de manera diferent els districtes segons l’onada de la pandèmia. Nou Barris i Ciutat Vella han liderat les pitjors dades en diversos moments. La sisena onada, en canvi, va començar a Sarrià – Sant Gervasi a mitjans de desembre i el pic de contagis es va registrar a Sant Andreu. A finals de març, tots els districtes obtenen xifres estables amb petites oscil·lacions.

Un cop el Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Barcelona han iniciat l’estratègia per gripalitzar la covid, s’abandona el seguiment i recompte de casos diaris. Per tant, els registres per districtes tampoc no s’actualitzen des de finals de març. En aquest resum de la pandèmia als 10 districtes també pots consultar la resta d’onades del coronavirus clicant les fletxes superiors del gràfic.

La covid-19 als districtes de Barcelona

Al llarg de la sisena onada, Ciutat Vella va acumular la incidència més baixa tot i que en l’última setmana analitzada Sant Martí va registrar les dades més optimistes, amb 138 casos per cada 100.000 habitants. En el mateix període i a l’altre extrem, a Gràcia es va confirmar una taxa de 279 contagis, seguit de Sarrià – Sant Gervasi, amb 266. Aquests dos territoris, en granat al gràfic, són els únics que superen la incidència dels 250 positius.

Clica aquí si estàs amb el mòbil i no veus bé els gràfics.

Analitzem a continuació la situació de la covid-19 als districtes de Barcelona a finals de març

Coronavirus a Ciutat Vella

La incidència de coronavirus a Ciutat Vella va ser la primera que va començar a disminuir després del pic de la sisena onada. De fet, a finals de març, fa nou setmanes que baixa, enlloc de vuit com la resta. El districte es va mantenir com el menys afectat des del desembre. Malgrat tot, Salut Pública va alertar que les dades podien no ser reals per l’escletxa digital i el fet d’haver-hi ciutadans que no comuniquessin el resultat dels autotests.

Coronavirus a l’Eixample

A mitjans de gener, la taxa de coronavirus a l’Eixample era superior als 2.600 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra va disminuir més de 10 cops fins a una incidència de 227 positius del 14 al 20 de març. Tot i la baixada, a finals de març, era el tercer districte més tocat pel virus.

Coronavirus a Sants-Montjuïc

La incidència de coronavirus a Sants-Montjuïc va superar per molt poc la taxa dels 200 casos per cada 100.000 habitants del 14 al 20 de març. El balanç el va mantenir com a quart districte menys afectat. Els registres de finals de març van ser més baixos que la setmana del 6 al 12 de desembre, quan va començar la sisena onada.

Coronavirus a les Corts

La incidència de coronavirus a les Corts a finals de març era de 225 casos per cada 100.000 habitants i això el va situar com el quart territori amb l’índex més alt. Tot i la frenada en la baixada, la situació és optimista. A finals de desembre, a les Corts es va notificar una taxa de 275 positius. La corba s’hi ha doblegat definitivament.

Coronavirus a Sarrià – Sant Gervasi

La taxa de coronavirus a Sarrià – Sant Gervasi va ser la primera que es va desfermar en la cinquena onada i també va passar en la sisena onada al desembre. Juntament amb Gràcia, a finals de març, eren les úniques zones que superaven el llindar dels 250 contagis.

Coronavirus a Gràcia

Tot i tocar fons a l’octubre del 2021 amb només cinc casos per cada 100.000 habitants en una setmana, la incidència de coronavirus a Gràcia va dibuixar una escala ascendent fins a convertir-se en el segon districte amb pitjors dades a mitjans de desembre. Durant la baixada, Gràcia va ser el més tocat per la pandèmia.

Coronavirus a Horta-Guinardó

La incidència de coronavirus a Horta-Guinardó a finals de març era idèntica a la de Sant Andreu, districte que va assolir el màxim històric de tota la sèrie en el pic de la sisena onada. La baixada de contagis a Horta-Guinardó el va situar a mitja taula entre els més i els menys afectats a finals d’aquesta anàlisi.

Coronavirus a Nou Barris

La taxa de coronavirus a Nou Barris ha estat la més elevada dels 10 districtes en diversos moments i pics de la pandèmia, com Ciutat Vella. Al principi de la sisena onada es van mantenir com els menys afectats, però amb el canvi d’any la incidència a Nou Barris es va doblar. L’evolució es va disparar, com a tot arreu. La baixada de la sisena onada va ser molt optimista i a finals de març era el tercer menys afectat.

Coronavirus a Sant Andreu

La incidència de coronavirus a Sant Andreu va ser la més alta de Barcelona durant el pic de la sisena onada i les setmanes anteriors. La taxa de contagis s’hi va multiplicar per sis de desembre a gener. La reducció a finals de març el va situar a mitja taula d’afectació amb una taxa de 219 casos, com a Horta-Guinardó.

Coronavirus a Sant Martí

La incidència de covid a Sant Martí va esclatar al desembre fins a tocar el pic de la sisena onada, amb més de 2.800 casos per cada 100.000 habitants a mitjans de gener. El districte va doblegar la corba de tal manera que va ser el territori amb les xifres més optimistes a finals de març.