Els casos de coronavirus als districtes de Barcelona s’han desbocat a tot arreu el mes de juliol. En un primer moment, l’augment de contagis més acusat es va registrar a Sarrià – Sant Gervasi però actualment Ciutat Vella encapçala les dades més pessimistes amb una taxa per sobre dels 1.000 casos per cada 100.000 habitants.

L’increment disparat de casos a Barcelona queda reflectit especialment a Ciutat Vella, on la incidència de covid s’ha multiplicat per vuit de finals de juny a mitjans de juliol. Avui dia és el districte més tocat per la cinquena onada. En el mateix període de temps, la taxa de casos també ha tingut aquest comportament a Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Martí.

On menys han crescut els contagis des que aquests es van disparar ha estat a les Corts i a Nou Barris però igualment els balanços, com a mínim, s’han quadruplicat en dues setmanes.

Analitzem a continuació la situació actual de la covid-19 als districtes de Barcelona. 

Clica aquí si estàs amb el mòbil i no veus bé els gràfics.

La covid-19 als districtes de Barcelona

Coronavirus a Ciutat Vella

La incidència de coronavirus a Ciutat Vella a mitjans de juliol és de 1.124 casos casos per cada 100.000 habitants, una xifra que representa un augment del 50 % respecte a la setmana anterior. Actualment és el districte més afectat per la cinquena onada de la pandèmia. Però els efectes d’aquesta corba es van començar disparant a Sarrià – Sant Gervasi. Ciutat Vella va ser l’únic que no va superar els 300 casos per cada 100.000 habitants en la tercera onada, uns registres més baixos que els que va tenir en la segona onada.

Coronavirus a l’Eixample

La setmana passada, la taxa de coronavirus a l’Eixample va augmentar de 708 a 976 casos per cada 100.000 habitants, un 38 % més. Fa un mes que l’escala en baixada que dibuixava el gràfic des de principis d’abril va començar a pujar. Les dades més recents a l’Eixample fan que sigui el segon districte més afectat. El pic de la tercera onada va arribar als 323 casos per cada 100.000 habitants a mitjans de gener.

Coronavirus a Sants-Montjuïc

L’evolució del coronavirus a Sants-Montjuïc és la tercera que ha empitjorat més en una setmana. La incidència de casos ha passat de 498 a 850 casos per cada 100.000 habitants, és a dir, s’ha duplicat. Actualment, és el tercer districte més tocat per la pandèmia i té una taxa molt similar a la de Gràcia. En la segona onada d’octubre, Sants-Montjuïc va registrar un pic de 409 positius per cada 100.000 habitants.

Coronavirus a les Corts

La incidència de coronavirus a les Corts ha tornat a ser la més baixa de la pandèmia després de dos mesos amb dades més pessimistes. S’hi van comunicar 615 casos per cada 100.000 habitants del 5 a l’11 de juliol, un 9 % més que la setmana anterior, l’increment més baix. Al febrer va ser el primer i l’únic que estava per sota dels 100 casos per cada 100.000 habitants.

Coronavirus a Sarrià – Sant Gervasi

La taxa de coronavirus a Sarrià – Sant Gervasi va ser la primera que es va desbocar en aquesta cinquena onada. Però del 5 a l’11 de juliol ha estat l’únic districte on la incidència s’ha reduït, concretament, un 10 %. Tot i aquesta millora, es tracta del cinquè territori més afectat per la covid amb gairebé 800 casos per cada 100.000 habitants l’última setmana. La incidència actual ha passat de llarg els 350 casos del pic de la tercera onada o els 300 de la segona.

Coronavirus a Gràcia

Després de tocar fons amb 44 casos per cada 100.000 habitants del 8 al 14 de març, la incidència de coronavirus a Gràcia va pujar en les setmanes següents. A mitjans de juny va tornar a situar-se per sota de la taxa dels 50 contagis, però actualment la situació hi ha empitjorat. Les dades s’han multiplicat per sis des de finals de juny a mitjans de juliol. Avui dia Gràcia és el quart districte més tocat per la pandèmia amb dades molt similars al tercer, Sants-Montjuïc.

Coronavirus a Horta-Guinardó

Durant tres setmanes consecutives, la incidència de coronavirus a Horta-Guinardó va ser la més elevada al desembre. Amb el canvi d’any això es va revertir i va passar a ser dels menys afectats. Actualment, tot i triplicar els resultats en l’última setmana, és el segon territori amb dades més optimistes, una taxa de 386 positius per cada 100.000 habitants. Juntament amb Nou Barris i Sant Andreu, són els únics districtes que tenen una incidència inferior als 400 casos. La tercera onada de la pandèmia va deixar-hi un pic de 300 casos per cada 100.000 habitants i, la segona, de 397.

Coronavirus a Nou Barris

La taxa de coronavirus a Nou Barris ha estat la més elevada dels 10 districtes en diversos moments i pics de la pandèmia, però en la segona setmana de juny va deixar de ser-ho i actualment això es manté. De fet, Nou Barris és la tercera zona menys afectada amb una taxa de 691 positius per cada 100.000 habitants. Tot i això, és on més han pujat les dades durant la segona setmana de juliol, un 85 %.

Coronavirus a Sant Andreu

La incidència de coronavirus a Sant Andreu és de 674 casos, la qual cosa el situa com el segon districte menys afectat. Els resultats es van incrementar un 66 % del 5 a l’11 de juliol, però en d’altres van augmentar més. Al maig va ser l’únic districte que va encadenar cinc setmanes per sota dels 50 positius per cada 100.000 habitants, un llindar que va sobrepassar a finals de juny. El pic de la tercera onada va acabar amb una incidència de 353 casos, una xifra que ha duplicat en la cinquena corba del virus.

Coronavirus a Sant Martí

La incidència de covid a Sant Martí va pujar dels 458 als 738 casos per cada 100.000 habitants del 5 a l’11 de juliol. Juntament amb Horta-Guinardó, se situen a mitja taula entre els més i els menys afectats per la pandèmia. Sant Martí va ser dels pocs que van tenir una taxa més propera als 50 positius a mitjans de març i al juny s’hi va situar per sota. Ara bé, la incidència actual multiplica per 12 la que tenia per Sant Joan.