pare i fill amb mascareta a un banc
Foto: Laura Guerrero

El Departament de Salut reconeix que la baixada de la corba s’ha estancat “claríssimament” i demana no baixar la guàrdia. Davant d’això, la consellera Alba Vergés ha demanat “més prudència que mai”, especialment veient l’evolució de la pandèmia a països propers com França i Itàlia. Davant d’això, i preveient un increment de la mobilitat aquest cap de setmana, el govern recorda que el confinament comarcal es manté vigent, i que únicament es pot viatjar per Catalunya amb la bombolla de convivència.

L’objectiu és mantenir les mesures

Vergés ha dit que la voluntat del govern és que es puguin mantenir les restriccions actuals per Setmana Santa, però alerta que dependrà “de totes i tots”. “Hem d’aconseguir que l’estancament no es converteixi en l’inici d’una onada”, alerta la consellera. Considera que és possible, sobretot perquè a Catalunya hi ha unes “mesures molt riguroses”. Precisament alguns experts, com el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, han alertat del perill que la ciutadania es relaxi excessivament durant els dies de festa.

Guia de restriccions per a la Setmana Santa 2021

El perill d’una quarta onada amb 800 malalts a les UCI

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, alerta que un rebrot ara podria provocar una quarta onada amb 800 malalts a l’UCI per covid-19. Comella ha admès preocupació pel que pugui passar en els propers dies. Recorda que actualment encara hi ha 423 pacients als llits de crítics, i que si ara comencés una nova onada seria pitjor que la de l’inici de la tercera, al desembre, quan hi havia 320 pacients.