La suspensió temporal de l’administració de la vacuna d’AstraZeneca ha generat un ventall d’opinions diferents entre les persones que ja n’han rebut la primera dosi. Per algunes, es tracta d’un mecanisme que dona més seguretat al procés, mentre que hi ha qui se sent com a “conillet d’Índies”. De moment, l’Agència Europea de Medicaments estudia si existeix una relació causa-efecte entre els casos de trombosi venosa cerebral que s’han detectat en persones vacunades i el vaccí.

Dubtes per la segona dosi

Hi ha molta gent que es planteja no posar-se la segona dosi”
Mireia Luz, vacunada amb AstraZeneca

Algunes de les persones vacunades amb AstraZeneca reconeixen que el primer que van fer en conèixer la notícia va ser comprovar si la seva dosi es trobava en el lot considerat com a sospitós. És el cas de Mireia Luz. “Precisament és el que em van posar. Ara ja fa molts dies, però ens sentim una mica defraudades perquè tota aquesta seguretat que deien potser ara no és tanta, no? Hi ha molta gent que es planteja no posar-se la segona dosi“. De fet, molts vacunats expressen dubtes sobre què passarà ara amb la segona dosi.

Neguit, però confiança en els sanitaris

Ens sentim una mica com a conillets d’Índies”
Marta Martori, vacunada amb AstraZeneca

Marta Martori també mostra cert neguit. Veia l’arribada de la vacuna com una esperança, i ara ja no n’està segura: “Com a mestra, cada constipat amb febre era fer-se un test, i amb la vacuna havia de ser un alleujament“, explica. Aquesta tranquil·litat, en el seu cas, no va durar gaire. “Ens sentim una mica com a conillets d’Índies. Ara torno a estar neguitosa, però tinc fe que és pot confiar en els sanitaris“.

Una vacuna amb “mala fama”

Totes les vacunes tenen efectes secundaris”
Anna Llop, vacunada amb AstraZeneca

Anna Llop, per contra, ho viu des de la tranquil·litat. “Ho han parat per un tema de prevenció, i trobo molt correcte que s’ho vulguin tornar a revisar. Totes les vacunes tenen efectes secundaris, també”. Segons Llop, encara no està demostrat que hi hagi una relació directa entre la vacuna i els pocs casos de trombosi. “Des del començament, aquesta vacuna ha tingut mala fama, es deia que era la barata. Però quan ens hem vacunat d’altres coses no ens hem parat ni a veure de quina marca era, perquè ho desconeixien i no ho preguntaven”.