incendi Barcelona pisos tutelats gent gran

Un incendi en un edifici amb pisos tutelats per a gent gran al carrer dels Pinzón, a Barcelona, ha obligat a desallotjar 50 persones i ha provocat dos ferits a la Barceloneta. Els fets han succeït pels volts de les 18 h i fins al lloc dels fets s’hi han traslladat 10 dotacions dels Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana i SEM. Els Bombers han confirmat que el foc s’ha originat en una de les habitacions del pis incendiat, que ha quedat “completament afectat”, i els Mossos d’Esquadra n’investiguen les causes.

Hi ha dues persones ferides, en estat menys greu, que han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris. Una de les víctimes ha estat rescatada mentre estava inconscient i té cremades de segon grau en el 15 % del cos. Ha estat traslladada a l’Hospital Vall d’Hebron. L’altra ha estat atesa per inhalació de fum i posteriorment traslladada a l’Hospital del Mar.

Quan els Bombers han arribat al lloc dels fets, el foc estava “molt desenvolupat” i ja trencava la façana. Minuts després de les 18 h ha estat extingit, però ara els operaris fan unes tasques de ventilació que es preveu que s’allarguin durant hores.

Un veí no pot tornar a casa

Totes les persones desallotjades han pogut tornar a casa excepte una. El resident d’un pis haurà de dormir aquesta nit fora de casa. L’afectat ha rebut allotjament del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), segons ha informat Bombers de Barcelona.

Des de l’arribada dels Bombers al llocs de l’incident, el foc s’ha extingit en poc més de 10 minuts. L’incendi ha danyat tot el pis on s’ha originat i ha malmès parcialment el superior, però no hi ha afectacions estructurals. Això sí, el fum ha entrat en diversos habitatges.

Altres incendis a Barcelona

El darrer incendi de magnitud conegut a la ciutat va ser el 18 de febrer al gimnàs DiR del carrer de Los Castillejos, que va obligar a desallotjar-lo. Tres dies abans, el 15 de febrer, n’hi va haver un en un edifici d’habitatges de l’avinguda del Paral·lel, en què hi va haver un ferit per cremades, i l’hotel del costat va desallotjar per precaució els seus hostes. El 12 de febrer n’hi va haver un altre a l’Hotel Coronado, al Poble-sec, en què va perdre la vida un home de 44 anys. Dos dies abans, se’n va declarar un altre al barri de les Roquetes que va deixar un ferit greu.

Durant el mes de gener hi va haver dos incendis mortals, en què van perdre la vida un home de 56 anys al districte de les Corts i una dona de 60 al barri de les Roquetes.