Un incendi a Barcelona ha calcinat un pis del carrer d’Alcàntara, 9, al barri de Roquetes, a Nou Barris. L’avís s’ha donat cap a les quatre de la matinada quan una dona ha alertat que tenia flames al seu menjador. Al lloc s’hi han desplaçat 10 dotacions dels Bombers de Barcelona i sis unitat del Servei d’Emergències Mèdiques, que han atès un total de sis persones per inhalació de fum. Una ha estat ingressada a l’Hospital Vall d’Hebron en estat greu. Tres més han estat traslladades al mateix centre hospitalari en estat menys greu, i una cinquena, al de Sant Pau, també amb pronòstic menys greu.

Les flames han quedat extingides poc després de les 6 h i, segons fonts municipals, la resta de veïns del bloc han pogut passar la nit a casa seva. Per atendre les necessitats dels afectats s’ha activat el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona.

Els veïns alerten que “es veia a venir”

El foc s’ha originat al segon pis d’un edifici de tres habitatges. A l’àtic hi viu una parella d’edat avançada. Segons han explicat a betevé, al pis incendiat hi viu una mare amb quatre fills d’entre 11 i 20 anys. Afirmen que és una família vulnerable i que el foc “es veia a venir”. Sospiten que tenien la llum punxada i que, a més, endollaven diversos aparells elèctrics durant la nit.

Aquest matrimoni es va refugiar de les flames a la seva terrassa, fins que els bombers els van poder treure per l’escala de veïns.

Dos incendis mortals aquest 2022

El 2022 ha començat amb tot un seguit d’incendis declarats en habitatges de diferents barris de la ciutat. El darrer conegut va ser a principis de febrer en un pis de Sant Andreu, que va deixar al descobert una plantació de marihuana. Els més greus, però, es van produir durant el mes de gener. En pocs dies de diferència se’n van declarar dos de mortals, en què van perdre la vida un home de 56 anys al districte de les Corts i una dona de 60 al barri de les Roquetes. Això, després que a principis del mateix mes s’arribessin a produir set incendis en només sis dies a la ciutat.