Un home de 56 anys ha mort en un incendi que s’ha declarat en un pis del número 17 de la riera Blanca, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, al districte de les Corts. 10 dotacions de Bombers s’han desplaçat fins a aquest punt de la ciutat i han extingir l’incendi i fer després tasques de ventilació. El foc s’ha originat a la primera planta de l’edifici, concretament al 1er 2a.

Alerta dels veïns

El cap de guàrdia de Bombers de Barcelona, Víctor Molinet, ha explicat que l’avís l’han donat els veïns quan han vist que sortia fum del pati de llums de l’edifici. El propietari de l’habitatge havia sortit un moment a fer unes gestions i quan ha tornat també ha alertat de la fumarada. A l’interior del pis hi havia una altra persona que els bombers han pogut treure amb vida. L’home ha acabat morint, tot i els intents infructuosos del SEM per mirar de reanimar-lo. També s’ha hagut d’atendre dues persones per inhalació de fum: el propietari del pis, que ha estat traslladat a l’Hospital Clínic, i un veí, que ha estat donat d’alta “in situ”.

Els bombers afirmen que l’incendi estava molt desenvolupat i que ha costat fer les tasques d’extinció. Els veïns de la finca ja han pogut tornar a casa seva. En una primera inspecció, no s’han detectat danys estructurals a l’edifici.

Un altre incendi a poca distància

Aquest és el segon incendi que s’ha produït en aquesta zona de la ciutat en poques hores. Aquest dimarts a la nit, cap a les 23 h un foc ha cremat una botiga d’animals a la rambla de Badal i han mort centenars de peixos, aus i rèptils. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 10 dotacions dels Bombers, que han treballat durant hores per apagar-les.

Segon incendi mortal de l’any

Aquest és el segon incendi mortal produït a la ciutat des que va començar el 2022. El primer va ser el 22 de gener, quan va morir una dona de 60 anys al barri de les Roquetes, al districte de Nou Barris. Pel que fa a les dades de l’any passat, el 2021 hi va haver sis incendis mortals a Barcelona. El més greu va ser el 30 de novembre en un local (un infrahabitatge) a la plaça de Tetuan, en què van morir dos adults i dos menors de la mateixa família. El 14 de desembre, una dona de 89 anys també va perdre la vida a Sarrià.