Incendi Hotel Coronado Barcelona

Un dels nou ferits en l’incendi de l’Hotel Coronado del Poble-sec ha mort. Tal com ha avançat el digital ‘Metrópoli Abierta’, i ha pogut confirmar betevé, es tractaria de la persona que els Bombers de Barcelona havien rescatat en una de les habitacions de la tercera planta. L’home havia estat traslladat a l’Hospital Clínic en estat crític amb cremades i una intoxicació greu per fum.

Segons fonts del Consolat General del Pakistan a Barcelona, la víctima és un home de 44 anys, resident a Saragossa i que s’havia desplaçat a Barcelona per motius de negocis.

El foc es va originar aquest dissabte a la una del migdia en una de les habitacions de l’immoble. Per causes que es desconeixen, el foc es va propagar amb molta rapidesa per la instal·lació. Abans que arribessin els serveis d’emergència, dues persones van decidir escapar de l’hotel saltant per la finestra. Els treballadors i veïns de la zona van col·locar matalassos i sofàs per esmorteir la caiguda.

Un altre ferit crític

En total, el Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) van atendre nou persones: l’home en estat crític que, finalment, ha mort a l’Hospital Clínic, dues persones més que van ser traslladades al Vall d’Hebron una d’elles en estat crític i l’altra menys greu—, dos afectats menys greus que van ser traslladats a l’Hospital del Mar que ja han rebut l’alta aquest diumenge, i quatre més que la van rebre “in situ”.

Pel que fa a les instal·lacions, la tercera planta de l’Hotel Coronado va quedar totalment inutilitzada, però finalment 13 dels 17 clients han pogut ser reallotjats al mateix establiment, segons el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Les quatre que no han tornat a l’immoble són una família de tres adults i un menor que s’allotjaran en un altre establiment proporcionat pel mateix hotel.

Tercer incendi mortal de l’any

Aquest és el tercer incendi mortal produït a la ciutat des que va començar el 2022. L’últim va ser el 25 de gener, quan va morir un home de 56 anys en el foc que es va declarar a un pis del número 17 de la riera Blanca, al districte de les Corts. El primer va ser pocs dies abans, el 22 de gener, quan va morir una dona de 60 anys al barri de les Roquetes, al districte de Nou Barris. 

Pel que fa a les dades de l’any passat, el 2021 hi va haver sis incendis mortals a Barcelona. El més greu va ser el 30 de novembre en un local (un infrahabitatge) a la plaça de Tetuan, en què van morir dos adults i dos menors de la mateixa família.