Un incendi en un pis de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona ha deixat un ferit amb cremades de segon grau. El foc s’ha produït en un pis de la quarta planta del número 85 de la via, a l’altura del carrer del Poeta Cabanyes. La víctima és la persona que residia en l’immoble afectat, que ha intentat apagar les flames i s’ha cremat la mà. Vuit dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat per extingir l’incendi i la policia ha tallat el trànsit completament en el tram del foc. A més, els responsables de l’Hotel Paral·lel han decidit desallotjar-ne els hostes durant uns minuts.

La persona ferida ha estat atesa en un primer moment pel SEM i després ha estat traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron en estat menys greu. Les primeres informacions indiquen que en la quarta planta de la finca hi podria haver hagut una deflagració. Una veïna que ha sortit corrents de la finca en veure el fum ha explicat a betevé que l’origen de l’incendi podria ser una estufa. Ara bé, Víctor Molinet, cap d’unitat dels Bombers de Barcelona, ha puntualitzat que “és aviat” per treure conclusions i que encara ara s’investiguen les causes del foc.

incendi paral·lel

Si bé alguns veïns han sortit corrents de la finca, els Bombers de Barcelona han demanat a la resta de residents de l’edifici afectat confinar-se a casa. A la nit, amb el foc ja extingit, els operaris han revisat l’estat del pis incendiat, que ha quedat “força danyat”. Previsiblement, els veïns que són al carrer podran tornar a casa durant aquesta nit o matinada.

Desallotjament preventiu de l’Hotel Paral·lel

Amb motiu del foc, l’Hotel Paral·lel ha optat per desallotjar preventivament els seus hostes i garantir-ne la seguretat, davant la proximitat de les flames i el foc, ja que l’establiment es troba a tocar de la finca afectada. Tan bon punt s’ha apagat l’incendi, passades les 21 h, els clients de l’hotel han pogut tornar a les seves habitacions.

Segons han explicat a betevé treballadors d’aquest establiment hoteler, el seu edifici no ha patit cap afectació estructural. Així ho han confirmat també després els Bombers de Barcelona.

El darrer incendi, el 12 de febrer a l’Hotel Coronado

El darrer incendi de magnitud conegut a la ciutat va ser el 12 de febrer a l’Hotel Coronado, al Poble-sec, en què va perdre la vida un home de 44 anys. Dos dies abans, se’n va declarar un altre al barri de les Roquetes que va deixar un ferit greu. Durant el mes de gener hi va haver dos incendis mortals, en què van perdre la vida un home de 56 anys al districte de les Corts i una dona de 60 al barri de les Roquetes.