És l’enèsima denúncia del veïnat del carrer dels Salvador, qui sovint publica vídeos de camions de mercaderies circulant, carregant i descarregant en un tram del Raval on ho tenen prohibit. Ara, però, la situació ha anat més enllà: un vehicle ha quedat momentàniament atrapat en un edifici en obres on s’estava instal·lant una bastida. Així es pot veure en el vídeo compartit pels veïns del carrer. D’acord amb el seu testimoni, després d’uns minuts sense passar pel perill de xocar amb la façana o la instal·lació de l’obra, el conductor “ha tirat milles” i ha colpejat la bastida.

Adrià Pifarré, veí del carrer dels Salvador i de la finca afectada per les obres, ha explicat a betevé que els operaris han hagut de baixar de la bastida pel risc que suposava el pas del camió. Però aquesta no és la primera vegada que passa. L’Adrià assegura que la constructora sovint ha d’aturar les obres perquè “no pot donar seguretat als treballadors” i, de fet, ha decidit paralitzar la reforma de la façana fins que no es prohibeixi el pas dels camions per la zona.

Denuncien “una deixadesa de funcions en tota regla”

“No hi pot passar qualsevol vehicle, només veïns o per accedir als pàrquings i serveis. Però en cap cas, camions“, recorda aquest veí, qui denuncia una “deixadesa de funcions en tota regla” per part del govern municipal. De fet, assegura que la comunitat de veïns del número 1 del carrer dels Salvador ha hagut de pagar 5.000 € extra per poder-hi posar una bastida més estreta, precisament per la poca amplada del carrer.

Per què haig de pagar jo una bastida més cara i una paralització d’obres quan és l’Ajuntament de Barcelona qui ha de garantir que per allà no passin camions?”, es pregunta l’Adrià. De fet, la circulació de camions per aquest carrer ha ocasionat desperfectes en algunes façanes i, fins i tot, una fuita de gas. En aquest últim cas, els veïns van assumir el cost de reparar la canonada.