L’Escola Mar Bella del Poblenou ha estrenat noves instal·lacions aquest curs, després d’anys d’obres i retards. El centre educatiu s’ha ampliat amb dos edificis nous i també s’ha reformat l’antiga escola, que data dels anys 50. Tot plegat, ha permès implantar dues línies per curs, de manera que ara té capacitat per a 450 alumnes. Tot plegat, ha tingut un cost que ha assumit íntegrament l’Ajuntament de Barcelona i que arriba als 7,4 milions d’euros.
Amb aquesta ampliació, el consistori vol donar resposta a la demanda d’escola pública que hi ha al barri, ja que, segons les dades municipals, gairebé el 80 % de les famílies de la zona demanen plaça en centres públics. En aquest sentit, el president del Consorci d’Educació, Josep Gonzalez-Cambray, ha remarcat que “hem fet més obres que mai, i en continuarem fent amb l’Ajuntament, per corregir aquesta anomalia i desproporció entre l’oferta d’escola pública i privada, i anirem oferint cada cop més oferta pública”. Precisament, la síndica de Barcelona ha denunciat aquest dilluns la falta de places públiques tant a P3 com a primer d’ESO en alguns barris de la ciutat, entre el quals hi ha el Poblenou.
Centre obert al barri
La intenció del consistori és obrir el centre al barri fora de l’horari lectiu, tant a les tardes com els caps de setmana, de manera que en puguin fer ús les entitats. Es preveu que el primer pas sigui fer-hi activitats esportives.
Segons l’Ajuntament, s’està treballant per programar activitats extraescolars des de l’horari de tancament de l’escola fins a quarts de set de la tarda. Per tant, els dies feiners l’espai estaria obert al barri a partir de les 7 de la tarda.
Tres edificis connectats
Els tres edificis que integren l’escola estan connectats entre si i sumen una superfície de 5.400 metres quadrats amb diversos accessos. Pel que fa a l’espai exterior, hi ha un pati de 1.146 metres quadrats en planta baixa, que es completa amb més de 1.218 metres quadrats de porxos, terrasses i cobertes de joc.
Un dels nous edificis s’ha aixecat al solar on hi havia la parròquia de Sant Bernat Calbó, que l’Ajuntament va enderrocar el 2017, després d’haver comprat l’església i descartat el projecte de construir-hi un monestir que tenia l’Arquebisbat de Barcelona. De manera paral·lela a la remodelació de l’escola, l’Ajuntament també ha impulsat la pacificació de l’entorn.