Els treballs per transformar tota la plaça estan pressupostats en set milions d’euros i l’enderrocament se n’endú 60.000.

Amb aquestes obres es tanca un llarg debat sobre els usos que s’havien de donar a l’espai on fins ara s’ha alçat l’església de Sant Bernat Calbó, que ha donat servei als creients del Poblenou durant més de 50 anys. A causa del deteriorament de l’edifici i el risc de col·lapse, l’any 2013 havia d’anar a terra per cedir l’espai a la congregació  francesa de l’Anyell i construir-hi un monestir. Aquesta era, si més no, la intenció de l’Arquebisbat de Barcelona, aleshores propietari de la parròquia.

El projecte, però, va encendre controvèrsies: els veïns s’hi van oposar i van intensificar les protestes. Demanaven un equipament públic que el barri pogués aprofitar. El 2015 l’enderroc es va aturar i l’Ajuntament es va plantejar aleshores comprar l’església, una operació que es va fer efectiva a finals de l’any passat. L’immoble va passar a mans municipals amb la idea de respondre les reivindicacions dels veïns. No ha estat fins a aquest estiu, però, que se n’han començat a enderrocar les parets. L’espai es dedicarà a ampliar l’Escola la Mar Bella i es resoldrà, així, una demanda veïnal sonada.