ajuntament Barcelona

ERC proposa que les treballadores de l’Ajuntament de Barcelona puguin gaudir d’un permís per dolor menstrual retribuït i sense que calgui recuperar-ne les hores. Se’n podrien beneficiar més de 7.200 treballadores, segons dades del partit. D’aquesta manera, els republicans volen seguir el model implantat a Girona. Defensaran la mesura a través d’un prec a la propera Comissió de Presidència d’aquest dimecres.

La regidora del partit, Elisenda Alamany, remarca que el dolor menstrual “ens impossibilita sovint a conciliar la salut i el treball” i apunta que tant la regla com la menopausa “han estat fins ara temes tabú”. Per això, la portaveu republicana considera que “Barcelona com a capital del país hauria de tirar del carro en aquest tipus de lluites”. “La institució ha de ser impulsora de canvis, garantia de drets i adaptació als nous temps, també de les realitats laborals”, afirma.

Entre les mesures que plantegen a les comissions d’aquest mes, ERC també ha reclamat un pla contra el cablejat a les façanes.