El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, espera que l’oci nocturn pugui tornar a obrir com més aviat millor, i es puguin evitar així les botellades i les aglomeracions que s’han viscut les nits d’aquests dos últims caps de setmana, amb l’eliminació del toc de queda nocturn. En total, durant les tres nits del cap se setmana s’han desallotjat 17.339 persones.

Collboni considera que el tancament dels locals d’oci nocturn genera “pressió sobre l’espai públic” tant a Barcelona com a “moltes altres ciutats” de l’estat espanyol. En aquest sentit, fa una crida a la responsabilitat ciutadana i recorda que “la pandèmia no s’ha acabat”.

L’oci nocturn, en mans de Sanitat

La reobertura de l’oci nocturn està en mans, ara com ara, del ministeri de Sanitat que a l’agost del 2020 va aprovar una ordre ministerial que en clausurava l’activitat a tot l’estat. Mentre aquest text estigui en vigor, per tant, a cap autonomia es poden reobrir aquests tipus de locals. Ara bé, Catalunya ja té a punt el protocol d’obertura de les discoteques i bars musicals per quan l’estat, i també les dades epidemiològiques, ho permetin. Paral·lelament, el mateix sector està preparant una prova pilot a restaurants i discoteques per al proper 5 de juny.

Collboni creu que no s’han de tancar les platges

Pel que fa a la demanda dels veïns de la Barcelona de tancar les platges si és necessari, Collboni no n’és partidari. Assegura que ha de prevaldre el dret dels ciutadans a gaudir de l’espai públic. “No podem tancar espais que són de tots perquè hi ha risc de concentració”, assegura.

Les platges van ser una de les zones amb més aglomeracions, amb milers de persones s’hi van concentrar sense respectar les mesures antocovid, especialment a la platja de Sant Miquel.