Elsa Artadi

Elsa Artadi, actual presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, sona amb força per ser la vicepresidenta del nou govern de la Generalitat de Catalunya, segons informa EuropaPress. L’agència assegura que l’acord assolit entre Esquerra i Junts, preveu que Artadi també assumirà les responsabilitats d’Economia i Hisenda que en les dues últimes legislatures havien estat en mans d’ERC.

Artadi ja va formar part de l’executiu de la Generalitat entre els anys 2018 i 2019 quan va exercir de consellera de la Presidència i portaveu del govern. Va fer el salt a la política municipal per integrar-se a la llista de Junts a les eleccions municipals del maig del 2019, que estava encapçalada per Joaquim Forn.

El nom d’Artadi feia setmanes que sonava per formar part del nou govern català. Tot i que des del seu grup municipal, afirmaven que seguiria al consistori, finalment s’ha confirmat que deixarà l’Ajuntament.

Relleu a la presidència de Junts a l’Ajuntament

El que encara no ha transcendit és el nom de la persona que prendria el relleu a Artadi com a presidenta del grup municipal. Amb el seu salt a la política catalana, el grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, de moment, quedarà format per Neus Munté, Ferran Mascarell, Jordi Martí i Francina Vila.

Caldrà que hi entri, per tant, un altre regidor. El següent nom a la llista —la número vuit— és el de la periodista Pilar Calvo, que actualment és diputada al Congrés. I en cas que ella no deixés la política espanyola, tocaria al número nou, que recau en Joan Rodríguez, actual coordinador del grup municipal.