TMB ha fet una campanya perquè els usuaris del transport públic denunciïn qualsevol agressió que puguin presenciar cap a persones del col·lectiu LGTBI. Ho ha fet amb un vídeo que es pot veure al metro i als busos de Barcelona, i que té per objectiu que tothom pugui sentir-se segur al transport públic.

A més, està previst que aquest estiu es posi en funcionament un protocol per acompanyar les víctimes d’aquestes agressions. Tot plegat s’ha fet conjuntament amb l’Observatori contra l’Homofòbia.

El protocol preveu formar els treballadors i treballadores de TMB per detectar els tipus d’assetjament i agressions que es poden patir, ja que també es preveu que puguin assistir les víctimes en la tramitació de la denúncia als Mossos d’Esquadra o bé davant la Guàrdia Urbana. També es pot demanar assessorament a l’Observatori contra l’Homofòbia i a l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona. El protocol complementarà el que existeix des del març passat contra l’assetjament sexual al transport públic.

Un transport amable per a tothom

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha insistit en la importància d’un transport segur a nivell sanitari i de tranquil·litat per a tothom, i ha recordat que ja es treballa per instal·lar videovigilància als transports de TMB per tal d’ajudar a corroborar que una agressió s’ha produït.

En la mateixa línia, des de l’Observatori contra l’Homofòbia, el seu president, Eugeni Rodríguez, ha reclamat “un transport públic amable per a tothom i posar fi al discurs d’odi “sobretot contra les dones lesbianes, i també trans” i ha recordat que “les agressions físiques les pateixen especialment els homes gais que tornen de festa”. El llançament d’aquesta campanya coincideix amb el Dia Internacional de Sensibilització i Conscienciació contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia.