Guàrdia Urbana al passeig del Born davant d'una festa multitudinària

La Guàrdia Urbana ha posat més de 600 denúncies l’últim cap de setmana per les botellades i aglomeracions que s’han produït en diversos punts de la ciutat, com la passeig del Born o la platja de Sant Miquel. Només la nit de divendres, els agents van interposar 413 sancions a ciutadans que estaven consumint alcohol a la via pública, no respectaven les distàncies de seguretat o no duien la mascareta.

Tot i aquestes denúncies per incompliment de les mesures sanitàries i per fer “botellón”, el dispositiu policial que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han dissenyat té com a prioritat dispersar les multituds. Ara bé, el tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, ja va advertir dissabte que davant les “actituds abusives” van haver de sancionar.

Més de 17.000 persones desallotjades

Entre les nits de divendres, dissabte i diumenge, els agents van desallotjar més de 17.000 persones que eren al carrer incomplint les restriccions i fent botellades. Concretament, hi van haver 7.180 desallotjats divendres; 9.055, dissabte, i 1.164, diumenge.

Davant les imatges d’aglomeracions, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha recordat que la pandèmia encara continua i ha demanat reobrir l’oci nocturn amb les mesures pertinents per evitar la massificació de l’espai públic.