L'Ajuntament comprarà l'església de Sant Bernat Calbó, al Poblenou. Un acord amb l'arquebisbat permetrà al consistori adquirir aquesta església per un preu de gairebé un milió d'euros. Fa anys que els veïns del barri, agrupats en la plataforma Salvem la Repla, demanen que es tiri a terra l'edifici per ampliar la plaça i poder-hi fer equipaments. JOSEP MARIA MONTANER, regidor de Sant Martí "La plaça Bernat Calbó es mantindrà tal qual i es construirà un edifici nou, mantenint potser alguna part de l'edifici històric amb el solar. El que no farem serà enderrocar-lo tot i fer un espai obert, que seria desproporcionat." RAMÓN ALMOGUERA, portaveu de Salvem la Repla "El que desitjaríem és que l'enderroquessin al més aviat possible perquè creiem que és un perill per a la gent. Ens posarem a treballar i presentarem més d'un projecte que ha sigut aglutinat i ha sortit en assemblees i, a més a més, farem una assemblea per presenar tot això a la nostra gent." El nou acord permetrà paralitzar el projecte que hi havia per convertir Sant Bernat Calbó en un monestir.

Fa anys que els veïns del barri, agrupats en la plataforma Salvem la Repla, s’oposaven als plans de l’Arquebisbat per fer un monestir a l’església de Sant Bernat Calbó, i demanaven la demolició de l’edifici, que es troba en un estat deficient, per ampliar la plaça i també aixecar-hi equipaments. Ara per fi veuen l’oportunitat per millorar aquesta zona del Poblenou, si bé el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ja ha avisat que, a la plaça, “s’hi construirà un edifici nou, tot i que se’n mantindrà potser alguna part”: “El que no farem és enderrocar-lo tot i fer un espai obert”, ha dit Montaner, que creu que això “en certa manera trencaria amb la memòria contemporània de l’església i sobretot de la façana més representativa, amb l’escalinata i el pòrtic”.

El portaveu de Salvem la Repla, Ramón Almoguera, apunta que es posaran a treballar per presentar més d’un projecte a l’Ajuntament i arribar a algun acord. Abans, però, convocaran una assemblea amb els veïns.