En acabar el tradicional Concert de Nadal a la Basílica de la Sagrada Família, aquest divendres, 16 de desembre, s’han il·luminat per primer cop les torres dels evangelistes Lluc i Marc. D’aquesta manera se n’ha commemorat la culminació i s’han alluentat per primer cop l’escultura del bou, que culmina la torre de l’evangelista Lluc, i l’escultura del lleó, que representa l’evangelista Marc.

Les torres s’il·luminaran cada vespre des del 17 de desembre fins al 8 de gener, de 18 a 22 h. Durant aquestes dates de Nadal també s’il·luminaran els grups escultòrics del Naixement, de l’adoració dels pastors i de l’adoració dels Reis d’Orient de la façana del Naixement.

Finalitzades tres de les sis torres centrals

D’aquesta manera, juntament amb la torre de la Mare de Déu, inaugurada el 8 de desembre del 2021, queden finalitzades tres de les sis torres centrals. “La Sagrada Família actualment fixa els seus esforços en l’acabament del nucli de les torres centrals”, explica Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, i afegeix que “a finals de l’any 2023 preveiem haver culminat les torres de Mateu i Joan, i inaugurar així tot el conjunt dels evangelistes”.

Com a part del conjunt de torres centrals, les quatre torres dels evangelistes envolten la torre de Jesús i fan 135 metres d’alçària, i són així les terceres més altes del temple. Per identificar quin evangelista representa cada torre, tal com va projectar Gaudí, aquestes acaben amb la figura corresponent del tetramorf: un home o àngel, en el cas de Mateu; un lleó, en el de Marc; un bou, en el de Lluc i una àguila, en el de Joan.