La Sagrada Família ja té a punt dues de les escultures que coronaran les quatre torres dels evangelistes. Es tracta d’un lleó i un bou, obra de l’escultor Xavier Medina Campeny, que estaran a dalt de tot de les torres de Marc i Lluc, respectivament. Aquesta és la primera vegada que es poden veure les escultures que estaran situades a 135 metres d’altura. Les dues figures es mostraran al públic durant les jornades de portes obertes que es fan al temple per les Festes de la Mercè 2022.

El responsables del temple mantenen la data que ja havien anunciat de finalitzar les dues torres de Marc i Lluc a finals de desembre. D’aquesta manera, ja estaran finalitzades tres de les cinc torres de la nau central, després que la de la Mare de Déu fos inaugurada a finals del 2021 amb l’encesa d’un estel il·luminat. Quedaran per culminar les altres dues torres dels evangelistes: la de Mateu, amb la figura d’un home, i la de Joan, representat per una àliga, que es preveu que estiguin enllestides l’any vinent.

sagrada família

El lleó de la torre de l’evangelista Marc simbolitza la força, el coratge i la reialesa, mentre que el bou de la torre de l’evangelista Lluc representa un animal de càrrega tranquil i humil. Aquestes figures del tetramorf tenen unes ales que culminaran les torres a 135 metres d’alçària i seran visibles de de la llunyania. Les ales, a més, han estat fetes amb la darrera geometria reglada que utilitzava Gaudí, un gran hiperboloide de secció el·líptica. A més, les escultures també van acompanyades d’un llibre amb les abreviacions corresponents de cada evangelista.

La torre de Jesucrist, el 2026

Pel que fa a la torre de Jesucrist, la més alta del temple, a 172,50 metres d’altura, es manté la previsió de tenir-la acabada el 2026, tot i que no es descarta avançar la data al 2025. “És una il·lusió”, reconeix l’arquitecte en cap de les obres, Jordi Faulí. La voluntat de la Junta Constructora de la Sagrada Família és que es pugui coronar per l’aniversari de la mort d’Antoni Gaudí (1926) i coincidint amb què Barcelona serà la Capital Mundial de l’Arquitectura (UIA-Unesco). La torre estarà coronada per una creu de quatre braços que farà 17 metres d’alçària i els seus braços faran 13,50 metres d’amplada.