Des d’aquest dimecres, 8 de desembre, l’estrella de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família ja està il·luminada. L’encesa s’ha fet quan faltaven pocs minuts per a les 20 h. L’acte s’ha retransmès en “streaming” a tot el món i també s’ha pogut seguir en directe des d’aquesta mateixa pàgina.

La benedicció de l’estel l’ha feta Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Abans, ha presidit una celebració litúrgica a l’interior de la basílica. L’acte també ha inclòs l’encàrrec que el Patronat va fer al compositor Marc Timón, que va escollir posar música al ‘Magnifícat’. Es tracta d’un càntic que l’evangeli de Lluc posa en boca de Maria. L’ha interpretat l’Orfeó Català i un conjunt instrumental de metall i percussió, acompanyats per l’orgue.

A l’exterior del temple de la Sagrada Família centenars de persones han esperat el moment de l’encesa. Hi havia veïns del barri, però també persones que han vingut a Barcelona des d’altres punts de l’estat per assistir al que consideren un moment històric.

Per primera vegada, els actes de cultura popular es fan dins del temple

Aquest dimecres al matí, però, la cultura popular ha estat la protagonista dels actes per celebrar l’encesa de l’estrella. Per primera vegada, s’ha pogut veure dins del temple el Ball de l’Àliga de la ciutat. També hi han actuat la Cobla de Sant Jordi, els Castellers de l’Eixample, els Gegants de la Ciutat, la Confederació Sardanista de Catalunya i altres colles convidades.

El punt final a la il·luminació de la torre

Amb l’encesa de l’estrella, es donarà per inaugurada la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, de 138 metres d’alçària. Malgrat tot, durant els últims dies, la torre ja va començar a mostrar part del seu encant: dissabte es van il·luminar les 800 finestres que formen la base de l’estructura, mentre que aquest dilluns va fer-ho el fust que sosté l’estel. Així doncs, ara només resta que s’il·lumini la darrera part, l’estel de vidre.

Amb aquesta nova peça integrada dins la Sagrada Família, el temple disposarà de 18 torres. La torre acabada d’inaugurar serà la segona més alta, només superada per la de Jesucrist, que farà 172 metres d’altura i tindrà al pic una gran creu de quatre braços.

Una reproducció de com quedarà la Sagrada Família amb l’estel lluminós i la creu de quatre braços il·luminats