La Sagrada Família ha culminat aquest dilluns la torre de Lluc amb la coronació del cap de bou. Una grua ha col·locat l’escultura al mig de les ales i el llibre a una altura de 135 metres. Les torres dels quatre evangelistes ja estan aixecades, però la de Lluc és la primera que està acabada amb la figura escultòrica de marbre blanc.

Un treball de precisió en altura

El procés s’ha completat en uns 40 minuts i ha estat una operació complexa. Col·locar la figura sobre la torre requereix un treball de precisió no apte per a persones amb vertigen, perquè es fa a una altura de 135 metres. Els operaris que hi han participat ho ha fet assegurats amb un arnès, perquè han estat una bona estona sense poder trepitjar el terra.

operari penjant arnés Sagrada Família

Després, la coronació de la torre del Marc

Aquesta operació es repetirà en tres ocasions més, una per cada torre dels evangelistes. El pas següent serà la coronació de la torre de Marc. En les properes setmanes es col·locarà el llibre i les ales i finalment la figura d’un lleó que pesa 10 tones. Acabada aquesta torre es desmuntaran les dues bastides, la de la torre de Lluc i Marc, i es deixaran al descobert les dues estructures.

El 16 de desembre, coincidint amb el concert de Nadal, s’il·luminaran per primer cop el cap de bou i el cap de lleó.

cap de bou sagrada família

Que queda per fer a curt termini?

De cara al 2023 s’acabaran de coronar les altres dues torres, la de Mateu i Joan. L’any que ve la Sagrada Família tindrà acabades cinc de les sis torres centrals (la dels quatre evangelistes i la de la Mare de Déu). Només quedarà per aixecar la torre més alta, la de Jesús.