Les obres de la Sagrada Família afrontaran aquest 2022 una de les fases més esperades: l‘impuls a la torre de Jesucrist, que es convertirà en la més alta del temple. Medirà 172,50 metres i suposarà modificar la silueta urbana de Barcelona. En total tindrà 12 nivells: ara ja se n’han construït sis i la fita és pujar-ne entre dos i tres més.

El terminal quedarà coronat amb una creu de quatre braços, recoberta de ceràmica. Farà 17 metres d’altura i 13,5 d’amplada. El que encara és una incògnita és quan quedarà totalment acabada.

El que sí que s’ha conegut aquest dimarts és que la segona torre més alta del temple, la de la Mare de Déu, que quedarà enllestida el mes de desembre. L’arquitecte director de la Sagrada Família, Jordi Faulí, i el director general de la Junta Constructora, Xavier Martínez, han explicat que el 8 de desembre s’il·luminarà l’estrella de 12 puntes que es col·locarà a l’extrem final.

Durant les jornades de portes obertes que es faran per les Festes de la Mercè 2021 (el 24, 25 i 26 de setembre) els visitants podran conèixer amb una exposició com serà aquesta torre. Aquest any 54.000 persones han participat en el sorteig.

Sense data per acabar les obres

La Sagrada Família es troba a la recta final de les obres, i els treballs se centren en l’aixecament de les sis torres centrals. Feia temps que els responsables es plantejaven acabar-les el 2026, coincidint amb el centenari de Gaudí, però aquesta data ara es difumina. Avisen que no serà fins al 2024 (quan recuperin el nivell de visitants d’abans de la pandèmia), quan s’aventuraran a tornar a fixar la data per acabar les obres.

La situació sanitària va fer caure dràsticament el nombre de visitants al temple i, per tant, també els ingressos. Recordem que la basílica va tornar a obrir portes el 29 de maig i fins al 31 d’agost l’han visitat 259.000 persones. Aquesta xifra suposa un 24,5 % més que el mateix període de l’any 2019.