Circ i òpera es fusionen en l’espectacle ‘La torre de Nadal’, que s’ha preestrenat aquest divendres, 16 de desembre, a la plaça de Catalunya. La peça, dirigida per Lluís Danés, és un viatge musical que reclama la utopia com a eina de transformació. Segons Lluís Danés, director escènic de l’invent “parla de l’esperit que durant uns dies sembla natural, durant les festes, i que hauríem d’intentar reproduir durant tot l’any”.

Una història d’impossibles

Els protagonistes són els impossibles de Nadal que esperen tot l’any el seu moment dins una immensa torre. Just quan comencen les festes nadalenques surten, s’escampen i omplen les ciutats de tot allò que en altres dates seria del tot impensable. Els interpreten, amb vestuari de Mercè Paloma, 8 artistes de circ i 4 cantants. Hi ha equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa.

Puccini amb orquestra felliniana

Embolcallen les veus dels cantants 6 músics que reinterpreten àries d’òpres de Giacomo Puccini com ‘Nessun dorma’ de Turandot o ‘O mio babbino caro’ de Gianni Schicchi. “El Sergi Cuenca, director musical, ha fet uns arranjaments que duen la música de Puccini a Fellini, amb una banda com de festa popular”, detalla Lluís Danés.

L’espectacle ha estat produït per l’Ajuntament de Barcelona i del Gran Teatre del Liceu. A més, en aquest projecte hi han col·laborat la Fundació Ferrer Salat i la Fundació Conservatori del Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics i creadors provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.

‘La torre de Nadal’ es podrà veure cada dia, a les 20 h, fins al 30 de desembre (excepte el dia 24), en el marc del Barcelona Festival de Nadal. És un espectacle gratuït fins a completar l’aforament, unes 2.500 localitats.