Tiquet producte fresc Gran Recapte 2019

El Gran Recapte d’Aliments avança i ja ha superat el llindar dels sis milions d’euros. En concret, ha aconseguit 6.361.786 euros, dels quals 4.125.949 provenen dels punts de recollida ja recomptats i 2.235.837, de donacions directes als bancs d’aliments. Aquestes xifres superen les previsions que va fer el Banc dels Aliments.

La xifra representa el 94,8 % del recompte de l’any passat: el 2019 es van aconseguir 4.301.000 quilos d’aliments, valorats en 6.711.542 euros. Els organitzadors estan satisfets amb la resposta de la ciutadania. Temien que el canvi de format -telemàtic a causa de la pandèmia- afectés el resultat final. Encara es poden fer donacions fins al 16 de desembre, quan acabarà la campanya.

Aquest any, la pandèmia del coronavirus n’ha obligat a canviar el format. S’ha eliminat la recollida física d’aliments i s’ha substituït per donacions econòmiques en modalitat virtual. Tot i això, també ha necessitat voluntaris per fer la recollida a les caixes dels supermercats. Tots els diners es destinaran íntegrament a comprar els aliments i, posteriorment, repartir-los entre les persones més necessitades.

Un any amb més necessitats

La pandèmia ha estat especialment cruenta amb les persones vulnerables. El Banc d’Aliments atén, ara mateix, 260.000 persones a Catalunya. Segons l’entitat, és la pitjor xifra que han tingut mai. Altres entitats com Càritas també han alertat dels efectes de la crisi sanitària. Els responsables del Gran Recapte esperen que la xifra final augmenti encara més per poder atendre l’augment del 40 % de demanda d’aliments amb què s’han trobat.