Gran Recapte 2019

El Gran Recapte del 2019 ha aconseguit recollir 4.301.003 quilos d’aliments. La xifra és un 3,4 % inferior a la de l’edició passada. El Banc dels Aliments ho atribueixen al canvi de data (la campanya es va anticipar una setmana respecte a altres anys), les intenses pluges de la jornada de divendres i que el número de persones voluntàries, tot i augmentar en termes generals, s’ha reduït en algunes àrees geogràfiques. A la província de Barcelona s’han recollit tres quilos de menjar.

Es calcula que un 23,6 % de la població de Catalunya ha col·laborat donant aliments durant la campanya celebrada el 22 i 23 de novembre a 2.871 punts de recollida de 344 municipis. A més, 29.327 persones voluntàries han col·laborat cobrint els punts de recollida i milers més han participat en les classificacions fetes al llarg del territori.

Èxit de la recollida d’aliments frescos als mercats

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la recollida de producte fresc, com carn, ous i peix a cinc mercats de Barcelona. Segons el Banc dels Aliments la “iniciativa ha tingut una molt bona acollida per la importància de poder aportar producte d’un alt valor nutritiu i per l’accessibilitat de la campanya”, que s’ha fet a través d’uns tiquets que les entitats socials bescanvien per aliments. Per a les properes edicions està previst que es pugui realitzar a més mercats de tot Catalunya.