Fernando Simón

(ACN i redacció) El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit que el pla de Nadal, aprovat aquest dimecres al Consell Interterritorial de Salut, podria patir canvis. Segons ha explicat, aquest full de ruta està pensat per a una situació com l’actual o “no gaire diferent”. Per això ha alertat que si els contagis de coronavirus augmenten o disminueixen molt d’aquí a Nadal, “caldria plantejar-se si el pla continua tenint sentit”.

Simón, preocupat pel pont de la Puríssima

La incidència acumulada millora dia a dia i ja se situa en els 240 casos per cada 100.000 habitants. Tot i això, Simón ha apuntat que es travessa una situació delicada i ha mostrat la seva preocupació pels efectes que podria tenir el pont de la Puríssima sobre el control de la pandèmia. Superar amb èxit aquests dies festius, ha dit, permetrà afrontar Nadal en una situació més favorable.

Sanitat detecta 14 positius als aeroports

Sobre les PCR als aeroports, la prova que s’exigeix a les persones que volen accedir a Espanya per via aèria, Simón ha explicat que fins ara s’han comptabilitzat 1.020 persones que no en duien, de les quals 14 han donat positiu en la prova realitzada per l’Administració. En tot cas, Simón ha considerat que es tracta d’una xifra menor que demostra que “ara com ara la transmissió de la malaltia està associada al nostre país, i no es produeix per contagis de l’exterior”.