Professorat i personal de diferents centres educatius s’han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça de Sant Jaume per reclamar escoles més segures. Segons els sindicats convocants, la seguretat passa per tenir més personal i unes ràtios més reduïdes, amb un màxim de 10 alumnes per classe a infantil i 15 a primària. També exigeixen mesures concretes de prevenció i protecció dels treballadors dels centres davant la covid-19, com ara proves PCR, mascaretes FFP2 i pantalles facials, i sistemes de ventilació amb filtres HEPA quan sigui necessari.

Els sindicats d’ensenyament critiquen la posició de la Generalitat durant la pandèmia, que ha provocat, diuen, sobrecàrrega i estrès en els equips docents. Per això, reclamen al govern català més inversió per garantir la prevenció de la covid a les aules, al mateix temps que es protegeix als treballadors, especialment aquells considerats vulnerables. “Al final és un tema d’inversió. La Generalitat està prioritzant l’estalvi per sobre de la seguretat. El que volem és seure, negociar, arribar a acords. I la pedra angular és la baixada de ràtios, com una mesura fonamental per reduir el risc de contagi.”, assegura Jaume Añer, del sindicat USTEC-STEs.

“Una educació segura i de qualitat”

El lema de la concentració és “Volem una educació segura i de qualitat!”.  Al manifest que acompanya la mobilització qualifiquen d’inaccessible la Generalitat davant les propostes presentades pel sector. I critiquen la gestió que s’ha fet durant els darrers mesos perquè diuen que ha dut a la incertesa i el desconcert els equips directius. Per això volen pressionar la conselleria d’Educació per seure’s a negociar les propostes, en la via de donar “serenor i confiança”.

La protesta d’aquest dijous no és nova. Des del primer moment, el sector s’ha mostrat crític amb els plans de la Generalitat, a qui demanen consens i esforç per mantenir oberts els centres amb una educació de qualitat, que mantingui les especialitats i l’atenció a la diversitat. Els  9 i 15 d’octubre passat ja van convocar una vaga . A partir d’ara no descarten noves mobilitzacions i, fins, i tot, convocar una vaga.

Comparteix a: