El Gran Recapte d’Aliments serà l’últim cap de setmana de novembre i arriba amb canvis importants. La presidenta del Banc dels Aliments, Roser Brutau, ha avançat al programa ‘reset’, de betevé, que l’edició d’aquest any serà telemàtica, per complir amb les mesures sanitàries decretades pel coronavirus.

Les persones que vulguin col·laborar-hi podran fer una compra virtual a través del web, per evitar les aglomeracions d’altres edicions. Si no es tenen eines telemàtiques, les persones que vulguin fer una aportació també podran dirigir-se a un punt de compra habitual on hi haurà un grup reduït de voluntaris.

Brutau ha explicat que hi haurà un suport humà mínim que vetllarà perquè es porti a terme la recollida, però el més important és que el Gran Recapte serà “simbòlic”, és a dir, hi haurà voluntaris que en faran promoció, però també necessitaran el suport dels mitjans audiovisuals per fer-ne difusió. La intenció és evitar les aglomeracions “de 400 voluntaris que ens ajuden” a fer tot el procés de recollida.

“Reduir l’abastiment dels 12 als 7 kg”

El Banc dels Aliments ha batut tots els rècords de solidaritat. La directora admet que durant l’estat d’alarma va augmentar la demanda en un 40 % i que, gràcies a les donacions, van poder superar els 14 kg d’aliments que donen per persona. Ara, però, tres mesos més tard, han hagut de reduir l’abastiment dels 12 kg que subministraven habitualment fins als 7 kg. Des de l’entitat fan una crida a demanar més ajudes per cobrir tota la demanda.

D’altra banda, un dels col·lectiu que ha sol·licitat més ajuda amb l’arribada de la pandèmia són els treballadors autònoms. La directora afirma que aquest nou perfil d’usuaris se situa al voltant del 20 %, però també n’hi ha d’altres, com els ciutadans sense papers.