El trànsit a les vies de sortida de Barcelona s’ha incrementat aquest dijous previ al pont de la Puríssima i això ha provocat alguns embussos a carrers com la Gran Via o l’avinguda Diagonal. Segons el Servei Català de Trànsit, al llarg de tot el dijous han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 485.118 vehicles. L’increment ha estat del voltant del 5% respecte a dijous de la setmana passada i d’un 9 % respecte a un dijous de la setmana prèvia al confinament municipal.

La majoria d’aquest trànsit s’ha donat a les vies de sortida de la ciutat, especialment a la ronda del Litoral en direcció al Besòs, a la ronda de Dalt des d’Horta en direcció al nus de la Trinitat i la pota nord a l’altura de Santa Coloma de Gramenet en direcció a la C-32. El trànsit també ha estat molt dens a la C-58, on ha calgut obrir el carril VAO.

L’augment de trànsit es produeix tot i la petició de les autoritats d’evitar desplaçaments durant el pont. De fet, a Catalunya es manté el confinament perimetral de cap de setmana, que prohibeix sortir dels municipis entre les 6 h dels divendres i les 6 h dels dilluns. Això, combinat amb el toc de queda a les 22 h, fa que a efectes pràctics el límit per sortir de la ciutat se situï en els dijous a les 22 h.

A les xarxes alguns usuaris han anat compartint les dificultats que trobaven per circular per la ciutat.