La segona onada del coronavirus està portant al límit moltes famílies i, de retruc, les entitats socials. El Banc dels Aliments llança un crit d’alerta: “Amb les reserves de menjar actuals no arribem a finals d’any“, lamenta Lluís Fatjó-Vilas, el director. Però l’esperança de poder cobrir tota la demanda la dipositen en el Gran Recapte 2020, que ha arrencat aquest dilluns de manera gairebé del tot virtual.

Per tant, de les ja conegudes banyeres plenes de menjar als supermercats no n’hi ha rastre perquè les donacions només són econòmiques. Els establiments s’han adaptat a la covid-19: a la caixa pregunten si el client vol fer-hi l’aportació i, en cas afirmatiu, ho inclouen al tiquet de compra. La donació també es pot fer pel web del banc o bé comprant vals per a producte fresc als mercats municipals.

Objectiu: sis milions de quilos

La crisi de la pandèmia ha disparat la demanda de menjar, i l’entitat necessita una bona empenta. “Amb aquest increment de la demanda que tenim, hauríem d’arribar a sis milions de quilos, una quantitat molt important. Som conscients que molta gent que ajudava ara necessita ajuda”, explica Fatjó-Vilas. Més necessitat i, alhora, menys possibles donants, un obstacle que el banc espera superar. Per això, el Gran Recapte s’allargarà més de l’habitual als supermercats: fins dissabte, 21 de novembre.