El Gran Recapte d’Aliments, que aquest any serà els dies 20 i 21 de novembre, ja ha començat la crida per reclutar voluntaris per a la seva nova campanya. A causa de la pandèmia enguany el recapte haurà de ser virtual, és a dir, no es podrà comprar menjar, però es podran fer donacions econòmiques a les caixes dels supermercats i també al web de l’entitat www.granrecapteonline.com.

La campanya es digitalitza per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats, que es fa inviable. Ara bé, el Banc d’Aliments no ha volgut prescindir dels voluntaris. S’estima que en faran falta 3.000 a Barcelona per informar els clients dels supermercats i mercats del nou format. També cerquen una altra modalitat, els “televoluntaris”, gent que en faci difusió a les xarxes socials. Es podran fer donacions en la caixa dels supermercats des del dilluns 16 de novembre.

Més demanda d’aliments que mai

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs d’Aliments, Roser Brutau, recorda que des que va començar la pandèmia la demanda d’aliments s’ha incrementat un 40 % i que s’han repartit 15 milions de quilos de menjar a tot Catalunya. El director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, alerta que la situació és greu i pot empitjorar en els propers mesos, sobretot en els barris més desafavorits. Per això fan, de nou, aquesta crida a la solidaritat. “Ens trobem en una emergència en què ha emergit tota la precarietat”, ha resumit Fatjó-Vilas tot afegint que l’edició d’aquest any és un “gran repte”.

De fet, la campanya publicitària del Gran Recapte d’aquest any resumeix així la situació actual: “La nova realitat és una nevera buida“.