Se sap que la covid marcarà el Gran Recapte d’Aliments d’enguany i el dubte és saber quina empremta deixarà. D’entrada, les donacions no estan sent ni presencials ni en espècies, tot el contrari: virtuals i monetàries.

Segons el balanç que ha fet el Banc dels Aliments a les 17 h d’aquest divendres, ja s’han recaptat 1.550.000 euros, entre donacions fetes per aplicacions de pagament i transferències bancàries, i per aportacions a través de la Fundació Bancària la Caixa. Aquesta quantitat encara no computa els tiquets venuts aquests dies a les parades dels mercats i dels supermercats.

La previsió de l’entitat és tancar l’edició del 2020 amb una recaptació de 2.000.000 d’euros, que representaria el 30 % del que es va recollir l’any passat en aliments. Aquesta projecció dibuixa un descens dels donatius, justament quan més falta fan per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques derivades de la pandèmia.

Lluny dels aliments recollits el 2019

L’últim Gran Recapte va aconseguir recollir 4,3 milions de quilos d’aliments, una quantitat que tot sembla indicar que, ara, quedarà lluny.

Distribució aliments Gran Recapte 2019.

Segons el Banc dels Aliments, les sucursals repartides pel territori ja han començat a avançar la compra de productes, que, la tarda d’aquest divendres, havia superat els 300.000 quilos d’aliments, uns 325.000 euros.