La Generalitat ha encarregat un estudi a Oriol Mitjà, metge investigador de malalties infeccioses a l’Hospital Trias i Pujol, per quan acabi el confinament pel coronavirus. L’objectiu és elaborar un pla amb mesures concretes per decidir com procedir a sortir de casa i recuperar progressivament la normalitat. “L’elaboració de l’informe ha de servir per implementar una estratègia científica i mèdica amb mesures per controlar la infecció i l’impacte social i econòmic per assolir la recuperació sanitària, social i econòmica un cop se superi l’estat de confinament“, ha explicat en roda de premsa la portaveu del govern, Meritxell Budó.

L’estudi estarà coordinat pel Departament de la Presidència i estarà enllestit en 15 dies. Serà entregat al president de la Generalitat, Quim Torra, qui en donarà comptes al govern per tal que s’implementin les mesures específiques. Oriol Mitjà serà l’encarregat de dirigir aquest estudi i d’assessorar el govern català. Precisament, l’epidemiòleg ja va fer una proposta per fer una sortida coordinada del confinament.

Mitjà també ha estat nomenat assessor personal de Quim Torra sense retribució econòmica. Va ser una de les primeres veus que va recomanar ajornar el Mobile World Congress. Ha impulsat un estudi per frenar l’evolució del virus, en el qual participa personal contagiat de TMB, i també ha impulsat un assaig clínic en una residència de gent gran del Maresme. Mitjà també ha recomanat no reobrir el Camp Nou fins a la tardor per evitar nous brots de la covid-19.

Desconfinament gradual

L’executiu ha afirmat que la tornada a la normalitat serà “gradual”, es trigarà a recuperar-la i caldrà seguir diferents passos, segons ha explicat la portaveu, Meritxell Budó. Precisament, l’estudi que l’executiu ha encarregat a Oriol Mitjà vol especificar quins han de ser aquests passos per al desconfinament. “En els propers dies tindrem dibuixat l’escenari i els càlculs de futur“, ha dit Budó.