ple Ajuntament Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un ple extraordinari sobre la crisi del coronavirus el 17 d’abril. Per primera vegada a la història, la sessió serà telemàtica, sense cap regidor a la sala de plens. Amb aquest plenari, el consistori recuperarà l’activitat institucional que va quedar aturada per la declaració d’estat d’alarma, amb la suspensió de les comissions i el ple del mes de març.

A banda d’aquesta sessió extraordinària, el 30 d’abril es farà el ple ordinari de cada mes, també telemàtic. Prèviament, hi haurà una única comissió que dictaminarà tots els punts executius que es debatran al plenari. L’Ajuntament ha decidit també convocar per la primera setmana de maig els plens de districte que es van ajornar el mes de març. Totes aquestes sessions seran, també, telemàtiques.

Malestar entre els grups de l’oposició

La decisió de convocar els dos plens a l’Ajuntament l’ha presa el govern municipal després de reunir-se amb l’oposició en una junta de portaveus. Alguns grups han criticat que en aquesta reunió no s’hagin pogut consensuar les dates, el format ni el contingut d’aquests plenaris. Per això, en acabar la junta, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha fet una piulada en què ho denunciava. Esquerra va reclamar la setmana passada convocar un ple extraordinari.

Des de Junts per Catalunya s’ha criticat “l’actitud prepotent i de menyspreu” del regidor de Presidència, Jordi Martí, en la reunió. Segons JxC, el govern municipal volia fer només un sol plenari i alguns grups de l’oposició han insistit a fer-ne dos de separats. També s’ha reclamat que les sessions fossin telemàtiques, tot i la proposta municipal de fer-les mixtes amb l’alcaldessa i els presidents de grup a la sala de plens.

Com que el ple extraordinari l’ha convocat el govern per iniciativa pròpia, s’espera que l’equip d’Ada Colau hi pugui presentar un informe per al debat posterior. D’entrada, no és clar que l’oposició hi pugui presentar propostes per sotmetre’s a votació. Per fer-ho, caldrà esperar al ple ordinari del dia 30.