laboratori hospital

El primer assaig clínic per combatre la transmissió del coronavirus busca voluntaris. L’investigador Oriol Mitjà, que lidera l’estudi amb Bonaventura Clotet, ha fet una crida a través de Twitter en què anima les persones que compleixin els criteris a participar-hi.

Qui pot participar en l’estudi?

Hi ha dos perfils de persones que compleixen els requisits per participar en aquest assaig clínic:

  • Pacients que en els darrers cinc dies hagin donat positiu en el test PCR de covid-19
  • Persones que hagin tingut contacte en els darrers cinc dies amb algun pacient positiu de covid-19

Qui compleixi alguna d’aquestes dues condicions i vulgui participar en l’estudi ha de trucar a un telèfon per oferir-s’hi.

Objectiu: frenar la transmissió del coronavirus

Els investigadors volen comprovar si un medicament antiviral, la hidroxicloroquina, serveix per reduir el ritme de contagis. S’administrarà aquest tractament a persones que hagin estat en contacte amb pacients contagiats i s’analitzarà quants d’aquests acaben desenvolupant també la infecció. La hipòtesi amb què treballen l’equip de Mitjà i Clotet és que el fàrmac frenarà el nombre de contagis.

L’estudi sorgeix d’una iniciativa de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, la Fundació Lluita contra la Sida i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa. Segons expliquen al web de l’assaig, “es realitza en coordinació amb l’OMS, i amb cinc assaigs més relacionats arreu del món”.