erto

L’investigador epidemiòleg Oriol Mitjà ha dit en una entrevista a RAC1 que  “no obriria el Camp Nou fins a arribada la tardor”. El metge especialitzat en malalties infeccioses ha proposat una sortida del confinament coordinada a partir del 13 d’abril, però el públic futbol professional encara hauria d’esperar uns mesos per no partir un rebrot del coronavirus.

Una temporada per tornar a la normalitat

Mitjà assegura que s’haurien d’obrir primer comerços i, després, el sector de l’hostaleria. Les concentracions de molta gent serà l’últim estadi per superar la covid-19 i, per això, la tornada a la normalitat encara trigaria mesos. Mitjà ha dit que “les mesures de contenció es poden allargar fins a la tardor del 2021. Potser trigarem una temporada a recuperar la normalitat”.

L’epidemiòleg ha dit que “entre el 10 i el 15 % de la població ja ha passat el virus. La immunitat no està del tot garantida, però una persona infectada té memòria immunitària i el segon episodi no seria tan greu”. Per altra banda, el màxim organisme europeu del futbol, la UEFA, ha demanat que els clubs i competicions no tanquin la temporada definitivament com ha passat a Bèlgica i esperin a reprendre les competicions per acabar-les.