L’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) col·laborarà en l’assaig clínic que l’investigador Oriol Mitjà té en marxa per demostrar que el fàrmac hidroxicloroquina pot evitar la infecció en les persones que han estat en contacte estret o de risc amb un cas de positiu per coronavirus. D’aquesta manera, els treballadors de l’empresa que donin positiu en el test de la PCR de covid-19 -i ho creguin convenient- podran participar en l’estudi. La investigació és una iniciativa de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, la Fundació Lluita contra la Sida i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

L’objectiu de l’assaig clínic és aconseguir frenar la transmissió del virus que causa la covid-19 i pren com a partida un fàrmac ja comercialitzat -i, per tant, segur- com és l’hidroxicloroquina. L’equip de Mitjà busca comprovar que aquest medicament antiviral pot disminuir la incidència de nous contagis i reduir la infecció. El mateix Mitjà ja va fer una crida per aconseguir voluntaris per a l’estudi el passat 26 de març i, posteriorment, es va anunciar la participació en l’assaig de la residència Nostra Senyora del Remei d’Arenys de Munt.

En col·laboració amb l’OMS

En l’estudi hi poden participar dos perfils de persones. D’una banda, pacients que en els darrers cinc dies hagin donat positiu en el test de la PCR de covid-19, així com persones que en els darrers cinc dies hagin tingut contacte amb alguna persona positiva. L’estudi es realitza en coordinació amb l’OMS i amb cinc assaigs més relacionats arreu del món.