En roda de premsa aquest dimarts els conseller d’Interior, Miquel Buch, ha esbroncat els ciutadans que han aprofitat aquesta Setmana Santa per traslladar-se a les segones residències, tot i el confinament pel coronavirus.

Reforçar els controls

El conseller ha volgut ser molt clar pel que fa a les denúncies que la Generalitat ha rebut en relació amb algunes zones de Catalunya, en concret de la Cerdanya, que estan registrant ingressos els seus hospitals de persones no residents. Aquest 20 % de casos posen en tensió el seu sistema sanitari i en perill a les persones grans d’aquella zona.

Buch ha volgut posar en evidència a aquestes persones i els ha titllat d’insolidaris i de posar en risc la salut de la gent gran d’aquestes zones del país que no disposen d’infraestructures suficients per acollir nous casos de la covid-19. En aquest sentit, el conseller d’Interior ja ha avisat que demanarà als Mossos d’Esquadra que intensifiquin els controls de carretera per augmentar la pressió a aquells que volen trencar el confinament, unes actituds, assegura Buch, que seran sancionades.

Augmenten els desplaçaments

També s’han conegut les xifres de desplaçaments a l’àrea metropolitana de Barcelona i tot apunta que hi ha hagut un augment pel que fa al moviment de vehicles que ha augmentat un 6 % de sortida i un 14 % d’entrada. Unes xifres que apunten a un cert relaxament per part dels ciutadans i que els Mossos també controlaran amb més intensitat.