assaig clinic coronavirus

L’epidemiòleg Oriol Mitjà i l’equip del doctor Bonaventura Clotet han inclòs al seu assaig clínic per lluitar contra el coronavirus pacients i treballadors de la residència Nostra Senyora del Remei d’Arenys de Munt, al Maresme. Segons ha informat l’alcalde del municipi, Josep Sànchez, els sanitaris van visitar el centre fa dos dies per recollir mostres dels usuaris i començar a repartir la medicació. L’objectiu del tractament és frenar la malaltia i reduir el temps de confinament.

Es tracta d’un assaig impulsat pel Departament de Salut i l’investigador especialitzat en malalties infeccioses i de salut global de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, nascut a Arenys. Segons ha explicat la directora de la residència als mitjans locals, “va ser l’alcalde qui es va posar en contacte amb Mitjà després que es confirmessin casos de la covid-19 al centre”.

L’equip mèdic va mirar si complien els requisits i, finalment, van confirmar al centre que els havien inclòs en aquest assaig clínic, que vol de demostrar que l’hidroxicloroquina disminueix la incidència de nous contagis i en redueix la infecció. Des del centre geriàtric han explicat que els faran controls cada tres dies i que el 10 d’abril els sanitaris tornaran per recollir mostres de nou.