El judici pels atemptats terroristes del 17-A s’ha centrat en l’atropellament massiu a la Rambla, el 17 d’agost del 2017. Al llarg del matí, han declarat com a testimonis diversos agents dels Mossos d’Esquadra que van inspeccionar la furgoneta homicida i que han donat detalls del vehicle: el motor estava parat, però les claus posades, havia saltat el coixí de seguretat i tenia les llums d’emergència enceses. Tenia el vidre del conductor trencat, així com el de la finestra i el capó, amb cops.

A dins hi van trobar el passaport d’un dels acusats, Mohamed Houli Chemlal, i documentació de Younes Abouyaaqoub, el jove que causar l’atropellament. Un cop han acabat les declaracions, el tribunal ha emès imatges inèdites de l’atropellament de la Rambla que betevé no ha reproduït per la seva cruesa, per motius deontològics i per respecte a les víctimes.

Seguidament s’ha mostrat la reconstrucció que van fer els agents de la fugida d’Abouyaaqoub, des del mosaic de Joan Miró de la Rambla fins a Subirats, a l’Alt Penedès, on va ser abatut pels Mossos. A les imatges es veu com travessa el Mercat de la Boqueria, que ja estava força buit per l’atac, i camina per diversos carrers de la ciutat com el d’Entença, just davant de la presó Model, fins a les Corts.

La reconstrucció de la policia mostra també com aconsegueix fugir amb el Ford Focus d’un noi que va assassinar a Zona Universitària i que justament duia a darrere del vehicle. Aquí la policia li va perdre la pista almenys dos dies, fins el dia 20, quan el van localitzar a la nit en una gasolinera de Cervelló regirant un contenidor. La següent captura és l’endemà en una altra benzinera i davant d’algunes empreses d’un polígon industrial de Sant Pere Molanta, a l’Alt Penedès. A prop ja de Subirats, on el dia 21 els Mossos el van abatre amb un cinturó d’explosius fals. La policia ho ha mostrat al tribunal amb imatges aèries de l’helicòpter.