Segons ha explicat aquesta tarda el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, l’alerta ha arribat per dues vies: d’una banda, dos comandaments de la policia catalana que es trobaven per la zona de Sant Sadurní d’Anoia han vist una persona que s’assemblava a Younes Abouyaaqoub; de l’altra, s’ha rebut la trucada d’una ciutadana -que assegurava tenir coneixements de fisonomia- que deia no tenir dubtes que havia vist la persona a la qual els Mossos buscaven com a autor de l’atemptat a la Rambla.

Ha estat llavors quan dos agents de la comissaria de districte de Sant Sadurní han vist una persona ajupida en una zona de vinyes de Subirats. Segons ha explicat Trapero, els agents s’han acostat per identificar-lo i “l’home s’ha obert la camisa, ha dit ‘Al·là és gran’ i els policies han vist que duia el que semblava un cinturó amb càrrega explosiva”. Llavors, els mossos han fet us de la seva arma de foc i han mort l’home.

Trapero també ha confirmat que l’imam de Ripoll, suposat cervell dels atemptats, és una de les persones mortes trobades a la casa que va explotar a Alcanar, el Montsià.

Puigdemont agraeix la tasca de les forces de seguretat

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha confirmat la notícia i l’ha comunicada al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “amb qui hem estat en contacte des del primer moment”. Puigdemont ha agraït també la tasca dels Mossos d’Esquadra “amb la col·laboració de la resta de forces de seguretat” catalanes i espanyoles.