La pandèmia ha convertit els epidemiòlegs en personatges públics de primera línia. És el cas d’Oriol Mitjà, Antoni Trilla, Magda Campins o Benito Almirante, entre d’altres, que apareixen constantment als mitjans de comunicació per explicar l’evolució de la crisi del coronavirus.

Són les noves estrelles, les noves rockstars“, ha assegurat a ‘reset’ Fran Garcia, director de Comunicació, Estratègia Corporativa i Atenció Ciutadana de l’Hospital Vall d’Hebron. Segons ha explicat, “la seva vida ha canviat del tot” perquè “abans la gent no els coneixia i ara són referents“. Garcia, fins i tot, ha posat com a exemple el cas d’Almirante, a qui han fet fill predilecte de Montijo (Badajoz), el seu poble natal: “No sé si això hauria passat sense aquesta presència tan freqüent als mitjans“.

El cap de Comunicació de l’Hospital Clínic, Xavier Francàs, ha subratllat també que el mèrit és que aquesta part més pública no va en detriment de la seva feina habitual. Per això, ha assegurat que “hi posen el coll perquè fan la seva feina i, a sobre, atenen als mitjans“. Francàs, a més, ha destacat el fet que “van alineats” perquè “els missatges són semblants“, la qual cosa considera que “és essencial”.