Les escoles de música privades reclamen al govern que les consideri sector educatiu i no activitats extraescolars a l’hora d’aplicar les restriccions pel coronavirus. Els centres han fet visible la seva protesta aquest dimecres al matí a la plaça de Sant Jaume, amb un concert silenciós amb què volen escenificar la situació de paràlisi que viuen.

Els concentrats reivindiquen que formen part del sector educatiu i que, per tant, se’ls ha de tractar com a les escoles i instituts, que el Departament d’Ensenyament aposta per mantenir oberts i amb presencialitat. Els centres de música defensen que apliquen “totes les mesures de seguretat i higiene” per prevenir contagis de covid-19, fins i tot amb la instal·lació de mampares quan no es poden garantir les distàncies.

Cartell de la protesta de les escoles de música

“Criteris generals” en les restriccions

Després que aquest dimarts es filtrés el pla de desescalada per fases, les escoles de música miren amb esperança el 7 de desembre, quan l’esborrany de la Generalitat preveu que puguin reprendre les classes individuals. Tot i això, reclamen avançar la data i asseguren que la situació està posant contra les cordes la viabilitat econòmica d’alguns projectes.

Els concentrats critiquen que les mesures de tancament segueixen “criteris generals” i critiquen que s’hi haurien d’haver fet més concrecions. Asseguren, a més, que s’està produint un greuge comparatiu amb altres comunitats autònomes, com el País Basc o València, en què les escoles de música es consideren educació reglada.