Pla mitjà d'esquena del mosso Jordi Arasa, a la Sala Secció III de l'Audiència Provincial de Barcelona

L’excap de l’ARRO a Barcelona dels Mossos d’Esquadra, Jordi Arasa, condemnat a dos anys i quatre mesos de presó pel desallotjament de l’acampada del 15-M, és el nou responsable dels TEDAX, la unitat especialitzada en artefactes explosius. Segons ha avançat Ser Catalunya i ha confirmat betevé, Arasa ha estat nomenat en aquest nou càrrec i l’ocuparà a partir d’aquest dijous.

Arran de la sentència, l’aleshores comissari en cap del cos, Eduard Sallent, va explicar que Arasa seria apartat com a cap de l’ARRO a Barcelona i que ocuparia una altra destinació “allunyat de l’ordre públic”. Segons fonts policials, aquest nomenament, però, no hi té res a veure el major Josep Lluís Trapero, ja que estava acordat d’abans que Trapero fos restituït després de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional.

Arasa va ser condemnat a dos delictes de lesions per colpejar amb la defensa policial manifestants durant el desallotjament de la plaça de Catalunya el 2011. El condemnat, en canvi, durant la investigació i el judici, va negar en diverses ocasions haver fet un ús desproporcionat de la força.